Маско, я тебе знаю? Або презентація карнавальних масок.

Хочете карнавального настрою? Тоді мерщій на виставку колекції карнавальних масок творчих учнів нашої школи. Величезна колекція масок різних жанрів – все це на виставці «Незвичайний карнавал». Свої роботи презентували учні 11 класів на чолі із керівниками – вчителями трудового навчання і мистецтва Цимбалюком О.М. та Танадайчук В.В.

Учасники виставки кажуть, що за масками люди ховають не тільки особи, а й таємниці. З ними пов`язані різні містично-таємничі асоціації. За маскою може ховатися все, що завгодно …

Але ще маски – це чудовий аксесуар для карнавалу. Саме в такій ролі вони найчастіше зустрічаються, виключаючи ритуальні традиції різних племен. Красива маска для карнавалу – справжній витвір мистецтва. Маски спочатку були частиною ритуальної атрибутики. Кожна маска мала своє специфічне значення і застосування. Сьогодні багато традицій збереглися, трансформувавшись на сучасний лад.

20170224_114427[1]Перші такі аксесуари з`явилися в Венеції кілька століть назад.

Прикрасі масок надавали великого значення. Розкіш і краса, якою вони сяяли, викликали побожний трепет.Для декору використовувався хутро, дорогі тканини, дорогоцінні камені, пташине пір`я. Основа виготовлялася з пап`є-маше. 

Вироби, представлені нашими учнями на виставці не мають якогось символічного значення, але, як кажуть самі майстри, стануть гарним доповненням загадкового образу на будь – якій вечірці чи карнавалі.20170224_114435[1]