Наказ про заборону збору коштів  учасниками навчально-виховного  процесу в Бершадській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів № 3 

БЕРШАДСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №3

24400, м. Бершадь, вул. Юрія Коваленка, 54;                               

 тел. 2-38-81, факс:2-31-80; email: school3bershad@ukr.net Код ЄДРПОУ02141294

НАКАЗ

03  жовтня 2017р.                         м. Бершадь                                       № 160

Про заборону збору коштів 
учасниками навчально-виховного 
процесу в
Бершадській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів № 3 Бершадського району, Вінницької області

 

                   Керуючись статтею 53 Конституції України, Законом України «Про освіту», Законом України «Про засади запобіганню та протидії корупції», відповідно до Закону України «Про благодійництво та благодійні кошти», Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222, на підставі наказу відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської районної державної адміністрації від 03.10.2017 року № 368 та з метою попередження надходження звернень  батьків учнів школи

НАКАЗУЮ:

         1. Всім учасникам навчально-виховного процесу:

         1.1.  Неухильно виконувати вимоги чинного законодавства усіма учасниками навчально-виховного процесу щодо отримання, використання та обліку благодійних (добровільних) внесків від юридичних та фізичних осіб.

         1.2. Прийом  благодійних внесків здійснювати виключно на  добровільних засадах та у безготівковій формі на рахунок «Суми за дорученням» з обов’язковим оформленням відповідної  бухгалтерської документації згідно з вимогами чинного законодавства України.

        1.3. Провести відповідну роз’яснювальну роботу серед громадськості щодо заборони примусового стягнення коштів з батьків у вигляді благодійних внесків.

       1.4. Забезпечити постійне інформування громадськості про надходження та використання благодійних внесків шляхом розміщення відповідних матеріалів на сайті навчального закладу .

       1.5. Щорічно проводити звітування про використання бюджетних та благодійних коштів перед педагогічним колективом, батьківською радою та  громадськістю.

       2. Вчителям-предметникам заборонити здійснювати будь-які  фінансові операції у навчальному закладі та надавати платні освітні послуги, крім тих, які передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності».

        3. Адміністрації  школи:

        3.1. Покращити роботу інвентаризаційної комісії  щодо своєчасного виявлення та оприбуткування товарів, робіт і послуг, наданих   як благодійна допомога.

       3.2. Ознайомити з наказом всіх працівників  школи  під особистий підпис. Наказ розмістити на сайті закладу.

    3.3. До 20 жовтня 2017 року та щорічно до 15  вересня та  15 квітня  інформувати  відділ  освіти, фізичної культури та спорту, Бершадської райдержадміністрації про вжиті заходи щодо дотримання чинного законодавства з отримання, використання та обліку благодійних (добровільних) внесків від юридичних та фізичних осіб.

      4. У випадках порушення цього наказу винних осіб притягувати до дисциплінарної відповідальності та відповідальності, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

      5. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Директор школи                                                           Гончарук Т.Д.