Урочисте відкриття музею Гідності та Свободи

Безсмертний подвиг наших захисників, які відстоюють свободу і незалежність своєї Вітчизни, не підвладний часу. Вічні між століттями ті, хто загинув у боях. Славні у віках живі безсмертні солдати, всі, хто сміливо йшов у бій, відстоюючи право на життя, свободу для майбутніх поколінь. Пам’ять війни – це пам’ять серця, її несуть крізь роки нові й нові покоління людей, схиляючись у шані перед солдатами.

6 22 66 content_28309287_2083956651884331_1680359785_o дд

Саме для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих, щоб застерегти майбутні покоління від таких катастрофічних безглуздих втрат, напередодні Дня Героїв Небесної Сотні у Бершадській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 урочисто було відкрито музей "Гідності та Свободи". На експозиціях музею висвітлюються сторінки історії, безпосередніми учасниками творення якої є жителі Бершадщини. Значна частина експозицій музею присвячена найактуальнішому на сьогодні – подіям на Сході, антитерористичній операції, в якій брали участь і нині продовжують нести службу багато наших бершадчан. Це причетність до нашої історії, виховання любові до Батьківщини, збереження пам’яті і вшанування героїчного шляху нашого народу, шана і повага до воїнів. Адже музейною мовою можна зберегти пам’ять про грозові воєнні роки, розповісти правду про подвиги простих солдат.

Серед найпочесніших гостей зібрання – матері загиблих на сході України земляків – випускників школи, Олена  Коваленко- мати Героя України Юрія Коваленка та Галина Дремлюх – мати Вячеслава Дремлюха.

Після традиційного перерізування стрічки, учні школи провели першу екскурсію по музею, натхненно  розповідаючи про героїчне минуле і сучасне України. Щоб кожен з присутніх міг торкнутися пам’яттю до тих, хто вже ніколи не повернеться додому, тих хто навічно пішов від нас заради справедливості.

За словами учасників заходу, музей Гідності та Свободи – це місце  пам’яті Героїв Небесної сотні, загиблих на сході України, усіх борців, які в різні часи боролись за вільну Україну.