Людина починається з добра!

Твори добро завжди і всюди!

                                                                             Нехай тебе шанують люди.

        У Бершадській ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 розпочалась презентація та захист творчих проектів класних колективів. Першими свій проект «Людина починається з добра» представляли учні 7-В класу під керівництвом класного керівника Попук В.М.  Метою проекту було ознайомити учнів з людськими чеснотами; осягнути, що лежить в основі  доброти, доброго вчинку; розвивати в школярів бажання робити добро безкорисливо; аналізувати власні вчинки, давати їм оцінку з боку моралі, етикету.

       Учні 7-В класу, намагаються робити добро, допомагати тим, хто цього потребує. Не стоять осторонь загальношкільних заходів, акцій «П’ять картоплин», «Будиночок для птахів», «Зимова композиція», «Дари осені».

       Вони – юні патріоти, тому завжди допомагають бійцям АТО, нашим захисникам. За волонтерську роботу клас був нагороджений грамотою. А від бійців АТО  отримали подарунок – бойовий прапор, підписаний воїнами, який вони, в свою чергу, подарували в шкільний музей Гідності та Свободи.

P80316-142809 P80316-142956 P80316-143310 P80316-144603

     Чинити по – доброму допомагають людині моральні правила. Їх втілено в народних звичаях та традиціях. Так, стало доброю традицією проводити «Козацькі забави», в яких хлопці класу показали свою спритність, сміливість, силу волі і характер. Учнями класу був створений вертеп, з яким вони виступали не тільки в школі, а  й на центральній площі м. Бершадь перед вихованцями Джулинської школи – інтернату.

       Вже декілька років 23 вересня, в день народження  загиблого  героя  В’ячеслава Дремлюха вони відвідують могилу, покладають квіти, вшановують його пам’ять та всіх воїнів – земляків, які віддали своє життя під час антитерористичної операції.

       Добрими вважаються ті  люди, які в різноманітних життєвих ситуаціях свідомо вибирають між добром і злом, здатні поступитися власними інтересами, бажаннями, комфортом заради інших.

      Олександр Довженко писав  «Життя таке коротке. Поспішайте  творити добро».

 

Заступник директора з виховної роботи

Янчук Н.О.