Ми – за здоровий спосіб життя

Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці школяра до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров'я, формувати в учнів свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.


IMG-12f58153d41a3593663192f1b811d60a-V          В останній тиждень листопада в школі традиційно проходив Тиждень «Ми – за здоровий спосіб життя». Учні багато дізналися про цінність здорового способу життя, про вплив на здоров’я та якість життя шкідливих звичок, про важливість правильного вибору  задля майбутнього.
Основна мета проведення Тижня з безпеки життєдіяльності – допомогти сформувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров'я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров'я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.       
В рамках тижня класними керівниками були проведені бесіди про здоров’я, відкрита виховна година для старшокласників «Ми – за здоровий спосіб життя» , конкурс малюнків для учнів початкових класів «Ми обираємо здоров’я». Найоригінальніші малюнки вихованців були розміщені на оглядовому стенді  кращих робіт учнів початкових класів. 
Всі виховні заходи були націлені на формування в учнів інтересу до власного здоров’я, стійкої потреби і бажання дбати про нього.
Отже, Тиждень вкотре показав, що вихованці Бершадської ЗОШ №3 достатньо компетентні в питаннях здорового способу життя, а наші педагоги виховують їх і фаховою освіченістю, і власним прикладом.

IMG-82fea1aafb05ec4fe0c3edfeb9f51302-V