Всесвітній день безпечного Інтернету

Щорічно у другий вівторок лютого відзначають Всесвітній день безпеки в Інтернеті. 

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Воно відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.
Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.
У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.
IMG-62feb3e0ba44bb8d49472d64239352f5-VДолучилися до Дня безпечного Інтернету і учні Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №3. Цей день проходив під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» і мав на меті пропаганду більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів. З метою забезпечення достатнього інформування учнів стосовно проблеми кібербулінгу, зменшення рівня негативного впливу Інтернету на психічне, емоційне та фізичне здоров'я підлітків, практичним психологом школи Маршалковською Л.А. було проведено бесіди з учнями восьмих – дев'ятих класів "Безпечний Інтернет – простір".
Звісно, є безліч небезпечних речей на просторах мережі, серед яких і «тролінг», і «кіберзалякування», і розпалювання ненависті, однак не можна забувати про колосальний потенціал, який глобальна мережа несе своїм користувачам.