Зустріч з працівниками прокуратури

Запобігання злочинності серед неповнолітніх, фактів бездоглядності та безпритульності дітей  є пріоритетними. З цією метою прокурором Бершадської місцевої прокуратури Круковською Ганною Миколаївною проведено профілактичні бесіди з учнями Бершадської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.


thumbnail_0-02-05-ebdc2897cc592feb28250624bed672b046b6f8605a9de124cf106d8730199293_ed1e6e7Увагу дітей зосереджено на недопущенні вчинення злочинів у неповнолітньому віці, вказано на види правової відповідальності, причини та наслідки притягнення неповнолітніх громадян до різних видів покарань. Також прокурор ознайомила школярів із правами й обов'язками громадян і дітей, що передбачені законодавством України, зокрема Конституцією, а також нормами міжнародного права.

У ході бесіди зазначено, що кримінальні правопорушення – небезпечне соціальне явище. Багато неповнолітніх правопорушників вчинили злочин з цікавості та пустощів, щоб утвердитися в очах однолітків, показати свою силу і перевагу.

Круковська Г.М. навела приклади, які можуть призвести до різноманітних девіацій правової свідомості людини. Серед них негативні відеоролики та інформація мультимедійного контенту в соціальних мережах. Прокурор  порадила учням більше уваги приділяти особистому спілкуванню з друзями та рідними, читати цікаву літературу, гарно вчитися та робити корисне для суспільства.

Підлітки проявили інтерес до ініціативи щодо організації подібних зустрічей, задавали безліч питань, на які отримали ґрунтовні відповіді.

Слід зазначити, що проведення подібних заходів є важливим для дітей саме у період формування їхньої правосвідомості. Мета таких зустрічей – встановлення діалогу між дітьми та правоохоронцями, роз’яснення підростаючому поколінню важливості дотримання закону, що в майбутньому допоможе запобігти потенційним правопорушенням та сприятиме ефективному і взаємовигідному суспільному співжиттю в Україні.

Постійна співпраця із закладами освіти щодо профілактики злочинності серед дітей триває.