Артур Думенко – переможець Міжнародного конкурсу знавців української мови

Згадаймо слова Василя Сухомлинського: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура». Ці віконця поступово відчиняє ще над колискою немовляти матуся, співаючи колискові пісні. Потім розповідає внукові премудрі секрети мелодійності української мови бабуся у казках, прислів’ях, приказках.

Такий шлях до відкриття рідної мови пройшов і Артурчик, так його любляче називають у школі. Перша вчителька Світлана Миколаївна Пугач та бабуся хлопчика Бондар Олена Василівна вчать відчувати мову кожною часткою своєї душі, пам'ятати, що мова народу — його серце, відображення всього змісту життя людей.

І є результат! Хлопчик вільно висловлює свою думку, вміє її доводити. Вражає інколи його філософія тлумачення слів, свій погляд на оточуючий світ, емоційне сприйняття невідомих мовних істин. Артур Думенко взяв участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови та посів ІІ місце у його ІІІ етапі. Не дивно, адже скільки прочитано, переказано, вивчено! Звичайно, багато ще невідомих таємниць, відповіді, на які хлопчик наполегливо знаходить у літературі, інформатичному середовищі та простому спілкуванні з друзями, з вчителями та у рідному сімейному колі.

Вся шкільна родина Бершадського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 від душі вітає Думенка Артура з перемогою та бажаємо нових відкритих віконечок у світ через нашу рідну українську мову…