Громадська організація «Українські Креативні Реформатори» реалізовує Всеукраїнський екологічний освітній проект – школу МЕГА

Днями на Львівщині, у Жовкві, відбувся Всеукраїнський екологічний освітній проект МЕГА, "Майстерня Екологічного Громадського Активіста", організатором якого була  громадська організація "Українські Креативні Реформатори". Проект відбувається за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації, партнер проекту ТМ Тетрапак.

Увага! Всеукраїнський екологічний освітній проект

Участь в проекті взяли 35 активістів з різних регіонів України, які, отримавши безцінні знання, повернулися додому, щоб розвивати екологічний рух у своїх містах.

Місто Бершадь на проекті представляла Дудник Наталія Леонідівна – керівник центру розвитку дитини при Бершадській загальноосвітній школі №3, голова молодіжної організації «БУМЕРАНГ» та один із організаторів проекту «Життя в стилі ЕКО».
Будучи на проекті за чотири дні учасники здобули знання з міжсекторної співпраці, отримали практичні рекомендації як організовувати проекти, ефективно взаємодіяти з медіа, громадським, державним та комерційним секторами, зрозуміли як раціонально використовувати ресурси, вести стале домогосподарство, споживати живу здорову їжу, грати в дебати а також навчилися ставити цілі, дізналися більше як боротися зі стресами та ходили по склу. 
Свої знання учасникам передавали спікери проекту: Лілія Ткаченко, Оленка Харченко, Оксана Барабаш, Сергій Аніськов, Юрій Чабан, Роман Британчук, Михайло Ткач.
Перед кожним учасником проекту стояло завдання, по приїзду додому відкрити «Майстерню Екологічного Громадського Активіста», яка стане центрами поширення імпульсів свідомого життя і буде реалізовувати низку екологічних проектів та ініціатив. У м. Бершадь "Майстерня Екологічного Громадського Активіста" діятиме спільно з проектом «Життя в стилі ЕКО», який нещодавно стартував на теренах нашого краю.
Учасники, які побували на І тренінговому етапі, написали програму розвитку еко спільнот в Україні і розробили ряд проектів, які будуть втілювати за місцем проживання у різних куточках України, серед запланованих проектів: міжнародна ініціатива «Дерева Миру» «Trees of Peace» 9 квітня 2016 року з висадження дерев та об’єднання заради миру, еко зустрічі, кінопокази, велопробіги з вивчення історії та природи рідного краю, ініціативи «чистий ліс», проведення інформаційних освітніх кампаній, «вуличний арт – графіті» (еко малюнки на фасадах будівель), «стильний пес», виставки картин, інсталяції.

Після ІІ етапу реалізації ініціатив учасники проекту зберуться навесні на Завершальну Конференцію, 23 квітня у Києві щоб поділитися досвідом та розповісти про свої успіхи.

Слід відзначити, що представниками нашого міста  у м. Києві будуть активні учні Бершадської загальноосвітньої школи №3, які є співорганізаторами подів, на теренах Бершадського району, в рамках проекту «Життя в стилі ЕКО» –  Саша Корнійчук президент школи, Дудник Марина учениця 9-Б кл.,  Мазуренко Саша –  учениця 9-А класу.