5 листопада на базі Бершадського закладу загальної середньої освіти №3 в рамках "Осіннього інтенсиву" відбулося практично-теоретичне навчання для медичних працівників та кухарів загальноосвітніх шкіл.
У навчанні брали участь понад 50 працівників із різних шкіл Бершадської територіальної громади. Усі присутні мали змогу ознайомитися з основними змінами норм шкільного харчування, які почали діяти вже з 1 вересня 2021 року. Такі зміни прийняті з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.
Отже, навчання проходило за двома напрямками, перший з яких це приготування страв за збірником Євгена Клопотенка, створення технологічних карток та підрахунок калорійності. Відповідальні викладачі Бершадського професійного ліцею та технологи харчової промисловості. Другий напрямок – організація харчування в закладі загальної середньої освіти і реалізація принципів НАССР.
Лекцію проводили представниця держпродспоживслужби Юлія Покотило, директорка Бершадського центру професійного розвитку педагогічних працівників Оксана Когут та представник ГО "СФЕРО" Андрій Мартенюк.
Навчання було організовано у групах та підгрупах. Перша група займалася з 9-ї до 12-ї години, друга група з 13-ї до 16:00.