З 11грудня у Бершадському ліцеї проводиться Тиждень хімії. Тематика заходів «Хімія і здоров’я». Вчитель хімії Почапська С.П.
Ще Гіппократ сказав: «Ваша їжа повинна бути ліками, а не ліки їжею». Тому у рамках проведення тижня учні 7-х класів досліджували хімію борщу.
Борщ має глибокі історичні корені в українській культурі. Ця страва готувалася століттями, переносячись з покоління в покоління, і відображає традиційний спосіб життя та їжу в Україні. Часте вживання борщу позитивно впливає на серцево-судинну систему. Він дуже корисний для шлунку.
Учні з цікавістю розказали про хімічний склад овочів борщового набору, їх користь для нашого організму.
Борщ-єдина найвідоміша страва, яка у кожного вдома різна. Тож учні поділились рецептами цієї страви своєї родини. Існує дещо таке, що робить кожен борщ особливим, таємний інгредієнт. Як сказав Євген Клопотенко: «Таємний інгредієнт борщу- це люди. Коли людина готує борщ, саме вона робить його борщем, таким нашим і таким українським».